Een ervaring voor het leven!

Begeleiden bij Jump

Zomer, spelletjes, gezelligheid, superteam, zon, kampvuurtjes, spooktochten, buiten eten, eindeloze lol, watergevechten, knutselen en kinderen!  Dit zijn minstens alle ingrediënten die een JUMP Zomerkamp heeft. Een zomerkamp begeleiden is echt iets voor jou als je het fantastisch vindt om met kinderen te werken, je graag met andere jongvolwassenen een kamp opzet en het leuk lijkt om een week in de zomer toffe spellen te organiseren (en aan mee te doen). Uniek bij ons is dat je samen met je team je hele kamp maakt, dus je eigen draaiboek!

Agenda 2023/2024

5 januari Nieuwjaarsborrel
23 & 24 maart Kennismakingsweekend
11 & 12 mei Teamweekend 1
13 t/m 17 juli Opbouw
17 & 18 augustus Afbraak
31 augustus & 1 september Reünie

 

Jij

 • Bent een enthousiaste jongvolwassene tussen de 18 en 30 jaar
 • Vindt het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden *
 • Werkt graag samen in een team van 6 tot 8 begeleiders
 • Vindt het leuk om spellen te bedenken en organiseren
 • Vindt het leuk om een tof thema te bedenken
 • Steekt graag de handen uit de mouwen
 • Hebt naast de kampweek tijd voor alle voorbereidingen

* Ervaring met kinderen en jongeren is geen vereiste.

Kennismakingsweekend 

Kennismakingsweekend (KMW) is een verplicht weekend voor elke begeleider. Tijdens KMW:

 • Maak je kennis met JUMP
 • Ontmoeten we elkaar
 • Krijg je uitleg over de kampen en het begeleider zijn
 • Heb je een gesprekje met het samenstellingsteam, zij stellen voor elk kamp een goed team samen
 • Doen we leuke activiteiten en leren we elkaar beter kennen
 • Koken en eten we met zijn allen
 • Hebben we een feestje tot in de late uurtjes

Na KMW krijg je een bericht van het kampen-samenstellingsteam of en in welk team je bent ingedeeld.

 

Teamweekend 1

Wanneer je ingedeeld bent in een team volgt als eerste het teamweekend. Het eerste teamweekend vindt plaats op het natuurkampeerterrein het Hallse Hull in Hall (op de Veluwe). Daar komen alle teams samen voor trainingen, teambuilding en een goed feestje.

 

Teamweekend 2

Ergens na het eerste teamweekend organiseer je alleen met je eigen team nog een weekend. Tijdens dit tweede weekend ga je het programma van je kamp invullen, maak je afspraken met je team en werk je het thema verder uit.

Er wordt van je verwacht dat je tijd maakt voor beide teamweekenden. Jouw aanwezigheid hierbij is een vereiste. Het tweede teamweekend plan je meestal tijdens TW1.

Overige JUMP-activiteiten

Tijdens opbouw maken we met zo veel mogelijk begeleiders het kampterrein klaar voor de zomer. Tijdens ons afbraak weekend ruimen we alles weer op. Natuurlijk is dit hard werken, maar niet zonder veel plezier en gezelligheid. 

Na het kampseizoen organiseert JUMP een reunie-weekend. Alle begeleiders worden hiervoor uitgenodigd. Tijdens dit weekend kunnen alle te gekke kamp-ervaringen uitgewisseld worden.

Sommige begeleiders kunnen niet wachten tot het volgende kamp-seizoen begint en organiseren daarom vrijblijvende weekenden met veel gezelligheid, (thema)feestjes en plezier. Vaak met een leuke twist…

Sam (23) is al een aantal jaren begeleider bij JUMP Zomerkampen.

”Een van de leukste dingen aan begeleider zijn vind ik dat je elk jaar met een nieuw team het hele kamp mag vormgeven. Je gaat met een groep leeftijdsgenoten brainstormen en uiteindelijk de dingen die iedereen het vetst vindt uitwerken. Doordat je elk jaar met een andere groep van zowel nieuwe en ervaren begeleiders zit kom je elk jaar weer op hele originele ideeën, en leer je als nieuwe begeleider ook heel snel de andere jumpers kennen. Vorig jaar ben ik zelfs met mijn team na kamp nog een weekend naar Texel geweest.”