De zomer van je leven

Op JUMP zomerkamp

Hoe ziet een kamp eruit?

Onze zomerkampen duren altijd van zaterdag t/m zaterdag, met uitzondering van de jongste leeftijdscategorie (6-9 jaar): dit kamp is van maandag t/m vrijdag. Bij aankomst krijgen de ouders kort de gelegenheid de begeleiders te leren kennen, de locatie te bekijken en te helpen met de spullen. Als de kinderen en ouders afscheid hebben genomen begint de kampweek met kennismakingsspellen. De week is vanaf dat moment bomvol gepland met allerlei bosspellen, nachtspellen, uitjes, zwemmen en een bonte avond met een feest aan het eind van de week. Alle activiteiten zijn buiten, behalve met slecht weer, dan is er vaak een regenplan en doen we activiteiten in de grote witte tenten op ons terrein. Ook hebben de deelnemers gedurende de week te maken met corvee: in kleine groepjes doen we na het ontbijt, de lunch en het avondeten de afwas en we zorgen elke dag dat de douches en wc’s netjes blijven.

De hele week staat er een thema centraal als rode draad voor het kamp. Er komen gekke typetjes langs en er worden mysteries opgelost. Aan het einde van de week krijgt elke deelnemer en begeleider een kampboekje mee als herinnering.

Waarom met JUMP op zomerkamp?

De kampen zijn een combinatie van gezelligheid, avontuur, lol en genieten van de zomer. Je zal binnen de kortste keren ontzettend leuke nieuwe vrienden maken, omdat je altijd met een groep leeftijdsgenoten wordt ingedeeld. Je wordt begeleid door een zeer enthousiaste en goed getrainde groep begeleiders, die speciaal voor jouw zomerkamp zijn geselecteerd. Bij JUMP is het na een week kamp altijd moeilijk afscheid nemen!

Bij JUMP Zomerkampen creëren we een wereld waarbinnen iedereen helemaal zichzelf kan zijn, nieuwe vriendschappen worden gemaakt, mysteries worden opgelost en er gegriezeld wordt bij het kampvuur. We leven ons uit met bosspelen, watergevechten, theater, sport, hutten bouwen, bonte avond, zwemmen en met nog veel meer.

De begeleiding

Wie zijn de begeleiders

Onze begeleiders zijn enthousiaste vrijwilligers tussen de 18 en 30 jaar. Veel van hen zijn als kind ook met JUMP op kamp geweest en weten hoe leuk het is, veel begeleiden al meerdere jaren en hebben al veel ervaring, maar ook nieuwe begeleiders vinden elk jaar weer hun weg naar JUMP. In teams van 6 tot 8 zetten zij zich in om de deelnemers van hun kamp een fantastische week te bezorgen!  

Selectie en opleiding

Wij vragen van onze vrijwilligers niet dat zij pedagogisch opgeleid zijn of al veel ervaring hebben met het werken met kinderen. De achtergronden van onze begeleiders zijn erg gevarieerd; van theatertechnicus tot verpleegkundige tot student fiscaal recht. Wat wij wél vragen is veel enthousiasme voor de organisatie van het kamp en verantwoordelijkheidsgevoel. Per kamp wordt een team van begeleiders samengesteld door een speciaal team van oud-begeleiders. Zo zorgen we voor sterke en dynamische teams die zich helemaal op één zomerkamp kunnen richten. De teams worden al in maart of april samengesteld, zodat de begeleiders ruim de tijd hebben om elkaar te leren kennen, met elkaar trainingen te volgen en het kamp voor te bereiden.

Veiligheid
Veiligheid en betrouwbaarheid vinden wij ontzettend belangrijk. We doen er alles aan die waarden te waarborgen. Dit begint bij begeleiders die goed zijn voorbereid. Per team zijn er twee mensen (een man en een vrouw) die getraind worden op het gebied van EHBO. In het geval van teken, ziekte, wonden etc. kunnen de deelnemers bij hen terecht. In uiterste gevallen wordt er uiteraard hulp gezocht bij een huisarts. Daarnaast zijn alle begeleiders in het bezit van een VOG. Dat wil zeggen dat ze een verklaring hebben van goed gedrag van de overheid. 

Diëten en allergieën
Omdat wij natuur en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, eten we op kamp vegetarisch. Ook houden we rekening met eventuele diëten en allergieën.

Organisatie
JUMP Zomerkampen is onderdeel van het Nivon. Door 50 jaar ervaring zijn we op alles voorbereid.

Locatie

Al onze kampen vinden plaats in Nederland, midden in de natuur! Daardoor is er veel ruimte voor bosspellen en hutten bouwen.

Het Hallse Hull (Eerbeek)

Onze kampen worden georganiseerd op het Drentse Veld bij Nivon Natuurkampeerterrein Het Hallse Hull nabij Eerbeek. Het Drentse Veld is ons eigen veld en hier kamperen wij met zijn allen. Ook is er een grote overdekte tent en een tent vol met materialen: van verkleedkleding tot hoepels tot strips.

De Meene (Buurse)

Vlakbij Haaksbergen, in Twente organiseren wij kampen vanuit een kamphuis. In dit huis slapen de deelnemers in stapelbedden en hebben we een leuk terrein met veel natuurlijke buitenruimte.

Goed om te weten:

  • JUMP zomerkampen is onderdeel van NIVON. Ben je een NIVON lid? Dan krijg je korting!
  • Zowel het bestuur als de begeleiders zijn vrijwilligers tussen de 18 en 35 met een VOG
  • Op JUMP kamp hebben we een “geen-telefoons” beleid. Dat betekent dat deelnemers geen telefoon meehebben, zo kunnen ze zich helemaal overgeven aan de kampbubbel! De Volkskrant heeft hier een artikel over geschreven!
  • De meeste kampen vinden plaats op het natuurkampeerterrein het Hallse Hull in Hall (op de Veluwe). Hier slaapt iedereen in tenten met maximaal 8 personen per tent. Ook houden we kampen in een kamphuis. Hier slapen de deelnemers op slaapzalen.