Veelgestelde vragen beantwoorden we hier

FAQ

Hoe ziet een kamp eruit?

Wat onze kampen zo bijzonder en leuk maakt is de sfeer die op de kampen heerst.
Wij vinden de sociale interactie tussen de kinderen het allerbelangrijkste onderdeel van onze kampen. Kinderen die elkaar op de eerste dag van kamp leren kennen, maken vaak vriendschappen die jaren later nog steeds bestaan. Een groot deel van onze begeleiders kent elkaar nog uit de tijd dat ze zelf deelnemers waren. Meteen bij aankomst beginnen we met kennismakingspellen, zodat er snel een hechte groep ontstaat. Door de enthousiaste begeleiders voelen de kinderen zich al snel op hun gemak. Bij ieder kamp bedenken de begeleiders zelf het programma en daardoor zal elk kamp er anders uitzien. De rode draad zal wel ongeveer vergelijkbaar zijn, die is vooral afhankelijk van de leeftijdscategorie.
Vaak gaan we een keer zwemmen en doen we een spannende spooktocht. Daarnaast spelen we bijna iedere avond een bosspel en maken we een kampvuur. Overdag doen we watergevechten of een groot spel in het dorp.
Meer informatie vindt u hier.

Mijn kind is te oud voor het kamp, mag hij/zij toch mee?

We hanteren een maand marge, dus als het kamp in juli is en je bent al een maand ’te oud’ dan mag je gewoon mee. We rekenen vanaf de eerste dag van het kamp.

Valt je verjaardag net buiten deze marge, neem dan even contact met ons op als andere kampen geen optie zijn.

Mijn kind is te jong voor het kamp, mag hij/zij toch mee?

We hanteren een maand marge, dus als het kamp in juli is en je bent een maand ’te jong’ dan mag je gewoon mee. We rekenen vanaf de eerste dag van het kamp.

Let op: bij het jongste kamp (6-9) moet je wel écht 6 jaar zijn op kamp.

Valt je verjaardag net buiten deze marge, neem dan even contact met ons op als andere kampen geen optie zijn.

Mag mijn kind aan meerdere kampen deelnemen?

Wij krijgen wel eens de vraag of een kind dat binnen verschillende leeftijdscategorieën past (een kind van 11 past bijvoorbeeld bij 9-11 én 11-13) zich ook  zou mogen inschrijven voor beide kampen. In de meeste gevallen mag dit, maar niet altijd. Wanneer het om twee kampweken gaat die direct op elkaar volgen, zullen wij de deelnemer vragen een keuze te maken tussen de twee. Een kamp is namelijk veel leuker als je vol enegie zit en een deelnemer die er al een week kamp op heeft zitten is vaak vermoeid.

Zijn de vakanties geschikt voor kinderen die alleen komen?

Ja, absoluut. Veel van de deelnemers komen alleen. Op het kamp leren de deelnemers elkaar snel kennen.

Hoe werken jullie aan sociale veiligheid op kamp?

Veiligheid staat bij ons voorop. De begeleiders staan dag en nacht klaar voor de deelnemers. Onze begeleiders hebben allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en worden door de externe commissie van oud-begeleiders geselecteerd (het samenstellingsteam). Begeleiders krijgen speciale trainingen voor teambuilding en omgang met de kinderen. De begeleiders letten op elk kind en elke avond is er een evaluatie over hoe het met de groep gaat. Hierdoor houden we de sociale situatie zo goed mogelijk in de gaten. Op elk kamp zijn twee getrainde EHBO’ers.

NB: De begeleiders krijgen een training van de organisatie, maar zijn niet gespecialiseerd in bijzondere gevallen waarbij extra zorg nodig is. Mochten er twijfels ontstaan over het functioneren van kinderen tijdens het kamp, dan is het handig om contact op te nemen met de organisatie via jump@nivon.nl. Let hierbij op Artikel 3 van de algemene voorwaarden van Nivon.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op kamp?

De begeleidersteams bestaan uit zes tot acht personen. Iedere begeleider let op alle kinderen. Binnen het begeleidersteam zijn minstens twee ervaren begeleiders die extra verantwoordelijkheden hebben, het overzicht houden en het team aansturen. Daarnaast hebben de begeleiders een van vier specifieke taken. Twee van deze begeleiders zijn EHBO-coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat deelnemers die medicijnen nodig hebben deze krijgen en helpen bij kleine wonden. Bij serieuzere zaken waarvoor een EHBO-training niet volstaat, zullen wij altijd een arts of het ziekenhuis bezoeken. Verder zijn twee begeleiders verantwoordelijk voor het eten, waarmee zij de rol van kookcoördinator vervullen. De overige begeleiders kunnen verantwoordelijk zijn voor de financiën en de materialen die gebruikt worden tijdens het kamp.

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De belangrijkste voorwaarde waarop begeleiders worden geselecteerd zijn affiniteit met kinderen, verantwoordelijkheid en enthousiasme. Veel van onze begeleiders zijn zelf als deelnemer mee geweest op kamp, zij weten als de beste hoe een kamp in elkaar zit en wat deelnemers leuk vinden. De sociale achtergrond en studies van onze begeleiders varieert, maar iedere begeleider zet zich volledig in.

Mogen er telefoons mee op kamp?

Op JUMP-kamp hebben we een “geen-telefoons” beleid. Dat betekent dat deelnemers geen telefoon meehebben, zo kunnen ze zich helemaal overgeven aan de kampbubbel! Deelnemers kunnen hun telefoon in bewaring geven bij de begeleiders tijdens kamp of de telefoon thuislaten.

Om het thuisfront tijdens kamp te vertellen hoe het gaat kunnen deelnemers spullen meenemen om een kaartje te sturen.

Zijn de begeleiders altijd bereikbaar als ik mijn kind moet spreken tijdens kamp?

Tijdens de kampen hebben wij een contactpersoon die 24 uur per dag bereikbaar is voor de ouders. Deze contactpersoon heeft elke dag contact met de begeleiders, maar is zelf niet op het kampterrein aanwezig. Dringende zaken zullen direct worden doorgegeven. In principe wordt er niet gebeld met deelnemers tijdens kamp, alleen in bijzondere gevallen.

Mijn kind heeft een bepaald dieet of een allergie, wordt hier rekening mee gehouden?

Ja, hier houden wij rekening mee. Heeft uw kind last van allergieën of eet uw kind veganistisch, geef dit dan duidelijk aan op het informatieformulier. Deze ontvangt u ongeveer twee maanden voor kamp. Wanneer de allergie speciaal of specifiek is (bijvoorbeeld een glutenallergie of lactose-intolerantie) raden wij aan om zelf bepaalde producten mee te geven. Standaard eten wij vegetarisch.

 

Mijn kind heeft een bijzonderheid, hoe gaan jullie hiermee om?

Begeleiders krijgen een training om kinderen te begeleiden op kamp. Om de begeleiders goed te kunnen voorbereiden vragen wij u om alle bijzonderheden door te geven op het informatieformulier. Deze ontvangt u ongeveer twee maanden voor kamp. Kinderen met bijv. ADHD kunnen zonder problemen met ons mee op kamp.

NB: De begeleiders krijgen een training van de organisatie, maar zijn niet gespecialiseerd in bijzondere gevallen waarbij extra zorg nodig is. Mochten er twijfels ontstaan over het functioneren van kinderen tijdens het kamp, dan is het handig om contact op te nemen met de organisatie via jump@nivon.nl. Let hierbij op Artikel 3 van de algemene voorwaarden van Nivon, te vinden op https://nivon.nl/tarieven-voorwaarden/.

 

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Wanneer de kampinschrijving via ons aanmeldformulier is ingediend krijgt u een bevestiging van de gegevens via de mail. Wij kunnen de aanmelding bekijken en accepteren. Zodra wij dit doen krijgt u bericht over de betaling. Via een link in de mail kunt u voor het kamp betalen met iDeal, maar u mag het bedrag ook handmatig overmaken. Als u in termijnen wilt betalen kunt u dit aangeven door een e-mail te sturen naar de penningmeester op penningmeesterjump@gmail.com.

Mijn kind kan toch niet mee, wat nu?

Het is heel jammer, maar het kan natuurlijk gebeuren dat de plannen veranderen of dat uw kind om een andere reden ineens niet meer mee kan op kamp. Bij annuleringen volgen wij de Algemene Voorwaarden van Nivon, artikel 9.1.

 

Staat je vraag er niet tussen?