Veelgestelde vragen beantwoorden we hier.

FAQ

Hoe ziet een kamp eruit?

Wat onze kampen zo bijzonder en leuk maakt is de sfeer die op de kampen heerst.
Wij vinden de sociale interactie tussen de kinderen het allerbelangrijkste onderdeel van onze kampen. Kinderen die elkaar op de eerste dag van kamp leren kennen, maken vaak vriendschappen die jaren later nog steeds bestaan. Een groot deel van onze begeleiders kennen elkaar nog uit de tijd dat ze zelf deelnemers waren. Meteen bij aankomst beginnen we met kennismakingspellen, zodat er snel een hechte groep ontstaat. Door de enthousiaste begeleiders voelen de kinderen zich al snel op hun gemak. Bij ieder kamp bedenken de begeleiders zelf het programma en daardoor zal elk kamp er anders uitzien. De rode draad zal wel ongeveer vergelijkbaar zijn, die is vooral afhankelijk van de leeftijdscategorie.
Vaak gaan we een keer zwemmen en doen we een spannende spooktocht. Daarnaast spelen we bijna iedere avond een bosspel en maken we een kampvuur. Overdag doen we watergevechten of een groot spel in het dorp.
Meer informatie vind u hier.

Mijn kind is te oud voor het kamp, mag hij/zij toch mee?

We hanteren een maand marge, dus als het kamp in juli is en je bent al een maand ‘te oud’ dan mag je gewoon mee. 

Valt je verjaardag net buiten deze marge, neem dan even contact met ons op als andere kampen geen optie zijn.

Mijn kind is te jong voor het kamp, mag hij/zij toch mee?

Je mag bij ons mee op zomerkamp als je op 1 september van dat jaar de leeftijd hebt bereikt We hanteren een marge van een maand. Let op: bij het jongste kamp (6-9) moet je wel écht 6 jaar zijn op kamp. 

Valt je verjaardag net buiten deze marge, neem dan even contact met ons op als andere kampen geen optie zijn.

Hoe werken jullie aan veiligheid op kamp?

Veiligheid staat bij ons voorop. De begeleiders staan dag en nacht klaar voor de deelnemers. Onze begeleiders hebben allemaal een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en worden door de externe commissie van oud-begeleiders geselecteerd (het samenstellingsteam). Begeleiders krijgen speciale trainingen voor teambuilding en omgang met de kinderen. De begeleiders letten op elk kind en elke avond is er een evaluatie over hoe het met de groep gaat. Hierdoor houden we de sociale situatie zo goed mogelijk in de gaten. Op elk kamp zijn twee getrainde EHBO’ers.

Zijn de vakanties geschikt voor kinderen die alleen komen?

Ja, absoluut. Veel van de deelnemers komen alleen. Op het kamp leren de deelnemers elkaar snel kennen.

Hoeveel begeleiders gaan er mee op kamp?

De teams bestaan uit zes tot acht begeleiders. Iedere begeleider let op alle kinderen. Binnen het begeleidersteam zijn er minstens twee ervaren begeleiders die extra verantwoordelijkheden hebben, het overzicht houden en het team aansturen. Daarnaast hebben de begeleiders een van vier specifieke taken. Er zijn twee begeleiders EHBO-coördinator. Zij hebben een EHBO-training gehad en zorgen ervoor dat deelnemers die medicijnen nodig hebben deze krijgen en zijn er als er een schaafwond is. Bij serieuzere zaken waarvoor een EHBO-training niet volstaat, zullen wij altijd een arts of het ziekenhuis bezoeken. Er zijn twee kookcoördinatoren, zij zorgen voor een juiste hoeveelheid van de boodschappen. Een andere begeleider is verantwoordelijk voor het materiaal en er is een financiëncoördinator die alle geldzaken regelt.

Wat is de achtergrond van de begeleiders?

De belangrijkste voorwaarde waarop begeleiders worden geselecteerd zijn affiniteit met kinderen, verantwoordelijkheid en enthousiasme. Veel van onze begeleiders zijn zelf als deelnemer mee geweest op kamp, zij weten als de beste hoe een kamp in elkaar zit en wat deelnemers leuk vinden. De sociale achtergrond en studies van onze begeleiders varieert, maar iedere begeleider zet zich volledig in.

Zijn jullie altijd bereikbaar als ik mijn kind moet spreken tijdens kamp?

Tijdens de kampen hebben wij een contactpersoon die 24 uur per dag bereikbaar is voor de ouders, de contactpersoon heeft elke dag contact met de begeleiders, maar is zelf niet op het kampterrein aanwezig. Dringende zaken zullen direct worden doorgegeven

Mijn kind heeft een bepaald dieet of een allergie, wordt hier rekening mee gehouden?

Ja, hier houden wij rekening mee. Heeft uw kind last van allergieën of eet hij of zij veganistisch geef dit dan duidelijk aan op het informatieformulier (dit ontvangt u ongeveer twee maanden voor kamp), dan wordt hier rekening mee gehouden. Standaard eten wij al vegetarisch. Wanneer de allergie speciaal of specifiek is (bijvoorbeeld een glutenallergie of lactose-intolerantie) raden wij aan om zelf bepaalde producten mee te nemen..

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

U kunt direct na de kampinschrijving betalen met iDeal. Dit doet u door het betreffende kamp in uw winkelmandje te plaatsen en deze af te rekenen. Zowel u als wij ontvangen dan een betalingsbevestiging die wordt gekoppeld aan de kampinschrijving. Wanneer u niet direct online betaalt ontvangt u een mail met de factuur van de penningmeester. Als u in termijnen wilt betalen kunt u dit aangeven door een e-mail te sturen naar de penningmeester op penningmeesterjump@gmail.com.

Mijn kind heeft een bijzonderheid, hoe gaan jullie hiermee om?

JUMP-vrijwilligers zijn voorbereid om verschillende kinderen in verschillende situaties goed te begeleiden. Kinderen met bijv. ADHD kunnen zonder problemen met ons mee op kamp. Het is belangrijk dat u de behoeftes van het kind aangeeft op het vragenformulier, zodat begeleiders hier rekening mee kunnen houden. We zijn er echter niet in gespecialiseerd om kinderen met een bijzonderheid te begeleiden. Heeft uw kind een bijzonderheid en twijfelt u zelf kamp geschikt is voor hem/haar, dan kunt u het beste even contact met ons opnemen via jump@nivon.nl.

Staat je vraag er niet tussen?

1 + 2 =