Samenstellingsteam
Wij zoeken jou!
JUMP is weer op zoek naar zes tot acht ervaren begeleiders die dit jaar niet gaan begeleiden, maar het toch leuk vinden om betrokken te blijven bij JUMP. Hieronder staat een korte uitleg over wat het samenstellingsteam (SST) inhoudt, onderaan de pagina kan je je opgeven.
Je verantwoordelijkheden als SST’er
Als lid van het SST heb je in principe de volgende twee taken:
Eerste taak:
Het samenstellen van de teams.
Het doel van het SST is, als onafhankelijk orgaan, JUMP te ondersteunen bij het vormen van zomerkampteams. Het SST observeert de potentiële begeleiders tijdens het kennismakingsweekend door directe gesprekjes en indirecte observaties. Op basis van de observaties en gesprekjes beslist het SST (in samenspraak met JUMP) of iemand geschikt is om een zomerkamp te begeleiden en met welke mensen hij of zij het beste ingedeeld kan worden. Daarna stelt het SST in een weekend de teams samen. Het SST laat de begeleiders weten of ze in een kamp zijn ingedeeld en in welk team. Dit betekent dat je als SST niet zelf mag begeleiden!
Tweede taak:
Het verzorgen van de trainingen met het eerste teamweekend.
Het geven van trainingen tijdens het eerste teamweekend is de taak van SST. Samen met BZ is er een voorbereidingsdag waarop we trainingen gaan bedenken en in elkaar gaan zetten. De trainingen hebben met name betrekking op groepsrollen en teambuilding.
Mocht je het nou helemaal niks vinden om een training te geven, maar wil je wel graag samenstellen? Hoewel we graag SST´ers hebben die zelf trainen is dit niet een vereiste. SST mag (in overleg met JUMP) in dat geval op zoek gaan naar een vervangende trainer. Als dit problemen oplevert kan BZ helpen met het zoeken van een vervangende trainer.
Een voorwaarde om bij het SST te gaan is dat je op alle verplichte dagen/weekenden aanwezig kan zijn en dat je zelf geen zomerkamp gaat begeleiden. Verder moet je minimaal 3 kampen hebben begeleid en geen onderdeel zijn van de JUMP werkgroep.
Wij streven naar een SST met een 50/50-verhouding met oude en nieuwe SST´ers en een 50/50 man-vrouw-verhouding. Daarnaast houden wij rekening met lastige combinaties op het gebied van samenwerken (te close of te stroef). Dit kan eventueel aangegeven worden in het aanmeldformulier.
De deadline om je op te geven voor SST is 17 december 2022.
Jaarplanning SST
Hieronder staan de dagen waarop leden van SST aanwezig dienen te zijn:
- SST-dag (februari/maart*)
Op deze dag wordt precies uitgelegd wat het SST inhoudt en krijgen jullie als SST’ers een training gericht op de gesprekjes die jullie gaan voeren op KMW. - Kennismakingsweekend, KMW (24-26 maart)
De potentiele begeleiders krijgen hier informatie over JUMP en wat een kamp begeleiden precies inhoudt. Het SST observeert dit weekend iedereen en heeft met elke begeleider een gesprekje. - Samenstellingsweekend (maart/april*)
Dit weekend gaan jullie als SST alle teams samenstellen, op zondag wordt er met ZK overlegd over welke teams zijn gevormd. - Voorbereiding trainingen (april/mei*)
De trainers gaan dit weekend samen met ZK de trainingen van teamweekend voorbereiden en oefenen. - Eerste teamweekend (12-14 mei)
De trainers geven trainingen over groepsrollen, kwaliteiten, intimiteit et cetera. - SST-evaluatie met BZ (juni*)
Na teamweekend zal er een evaluatie plaatsvinden waarin wordt besproken hoe SST dit jaar verliep. Na de co-evaluatie (september/oktober) volgt nog een terugkoppeling over hoe de teams in de praktijk zijn uitgepakt. Of dat via Google Hangout gaat of dat we samenkomen wordt later bepaald.
* deze data worden onderling afgestemd
Ben je geïnteresseerd? Geef je dan hieronder op. Deadline 17 december 2022